Untitled Document
     
DOGODKI
KS Rečica v1.0
Visoke Ture
19. in 20. avgusta 2017
Granatspitze (3086m), Medelzkopf (2761m)
Kristall kletterstieg (E tež.)

Kdaj? V soboto, 19. avgusta 2017.
Odhod: ob 1.00 uri z avtobusne postaje v Laškem.
Povratek: v nedeljo, 20. avgusta, pozno zvečer.
Potrebna oprema: planinska obutev, palice; za težje poti (ferate): samovarovalni komplet, pas in čelado; za ledeniško navezo: pas, čelado, dereze in cepin.

Hrana in pijača: iz nahrbtnika ali v kočah. Na koči imamo POLPENZION.

Visoke ture so največji narodni park v Avstriji in Alpah. Najvišji vrh Visokih tur je Grossglockner s 3798 metri tudi najvišji vrh Avstrije. Letos nas pot vodi v bližino Grossglocknerja v deželo ledenikov. Obiskali bomo gore v oklici jezera Weißsee.

Prvi dan se bomo odpravili do jezera Weißsee. Kjer bomo napravili malce daljšo obhodno turo okoli jezera do ledenikov. Kdor bo želel pa se bo lahko podal na eno najzahtevnejših ferat v Avstriji Kristall klettersteig - težavnost E. Ferata velja za najzahtevnejšo ferato v Avstiji, zato je podrebno predhodno znanje in izkušje iz feratanja in/ali plezanja ter ustrezna oprema.

Drugi dan se bomo zopet razdelili v dve skupini. Zahtevnejša skupina se bo podala na vrh Granatspitze (3086 m) in preko sedla Kalser Tauern v dolino Dorfer Tal in do kraja Kals am Grossglockner. Lažja skupina pa se bo povzpela na Medelzkopf (2761 m) ter enako preko sedla Kalser Tauern v dolino Dorfer Tal in do kraja Kals am Grossglockner.

Opis ture:
1. dan: Odpeljali se bomo iz Laškega preko Ljubljane, Jesenic, Spitala, Kapruna do Uttendorfa tam pa bomo zavili do gondole pri Enzingerbodnu.
Tukaj se bomo skupaj podali po poti do jezera Grundsee in nato naprej mimo jezera Taurenmoossee do naše postojanke Rudolfshutte ob jezeru Weißsee (4h). Po daljšem počitku se bomo razdelili v dve skupini. Lažja bo obhodili jezero Weißsee po ledeniški poti do ledenika pod Sonblickom (2,5h). Težja pa ferati Kristall klettersteig (E tež.) do ledenika pod Sonnblickom (3-4h). Obvezna oprema za ferato: (plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada).

2. dan: Razdelili se bomo v dve skupini.
Lažja se bo podala na vrh Medelzkopfa (2761m) (2 h) in nato preko sedla Kalser Tauern v dolino Dorfer Tal do kraja Kals am Grossglockner (4-5h).
Skupaj 6-7 h hoje.

Druga skupina pa se bo podala na vrh Granatspitze (3086m) preko ledenika Sonblick (potrebna ledeniška oprema, pas, dereze, cepin in čelada!!!)(3h). Ter se potem spustila do sedla Kalser Tauern. Od tam pa v dolino Dorfer Tal do kraja Kals am Grossglockner(5h).
Skupaj 8 ur hoje.

Stroški: prevoz + polpenzion na koči Rudolfshutte (62€)
Plačilo je potrebno poravnati ob prijavi.
Izlet je organiziran za člane PZS oz. udeleženec mora imeti urejeno zavarovanje z asistenco v tujini.

Prijave in dodatne informacije:
- 031 363 901 Marko Mavri

Izlet bo izpeljan v vsakem vremenu. PD Laško si pridržuje pravico do spremembe programa. Plačila se ob morebitni odjavi od izleta ne vrača.
Lep planinski pozdrav!
Datum » 02 08 2017

Planinsko društvo Laško

Vabi na MRZLO GORO v soboto, 5.8.2017


Zberemo se na AP Laško ob 5:00 uri. Z lastnim prevozom se bomo odpeljali do Matkovega kota od koder se bomo mimo Matkovega škafa odpravili proti vrhu Mrzle gore. Sestopili bomo preko Savinjskega sedla na Okrešelj ter od tam v Logarsko dolino.
Pot je zelo zahtevna. Obvezna je čelada ter samovarovalni komplet.
Hrana in pijača iz nahrbtnika, topel obrok je možen na Okrešlju.


Poleg čelade in samovarovalnega kompleta ne pozabite na ostalo planinsko opremo: palice, anorak, krema za sončenje…


Informacije in prijave na telefonsko številko 031 359 736 – Jože Videc.

Varen Korak!
Datum » 02 08 2017     
   
     
Untitled Document
 

Krajevna skupnost Rečica ~ Huda jama 1, 3270 Laško

T: 03 734 19 93, 03 734 19 94 ~ E: krajevnaskupnostrecica@siol.net ~ S: www.recica.si

DŠ: 70477035 ~ TRR: 01257-6450815350